Hoppa till innehåll

Förhandla Med Staten


wubo
 Dela

Rekommendera inlägg

Hej, tja, tjena, tjo, hallå

 

En sak jag har funderat ett tag på är om det är möjligt att förhandla med staten? Eftersom en person i fängelse kostar från 1100 - 2000 kr/dygn. Skulle det då vara möjligt att förhandla med staten och då få ut, låt oss säga 600 kr/dygn mot att jag inte begår några brott så att jag hamnar i fängelse. Staten, samhället och jag själv skulle ju då tjäna på det. Vad tror ni? är det möjligt?

 

Hej då, mors, tjao, leverpastej 

Redigerat av wubo
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Menar du att en som sitter i fängelset ska bli frisläppt och få 600kr per dygn för att inte begå brott? Eller menar du att du ska få pengar för att inte begå brott? Om det är det andra alternativet förstår jag inte riktigt hur samhället eller staten skulle tjäna på det.

Det kostar staten 1200kr/dygn att ha en fånge i samhället.

Om staten säger "Du får 600kr/dygn om du inte begår några brott" betyder det att staten tjärnar ungefär 600kr/dygn. Det är nog det Wubo menar.

Men 600kr/dygn är jävligt mycket. Det blir en månadslön. Så det är egentligen bara korkat att göra så, för då skulle ingen jobba.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Känns som konceptet faller just på att du tar bort straffet. Som arbetslös så vore detta ju drömmen, gör något dumt - åk i fängelse - ta dealen och ha en månadslön.

 

Har man hamnat i fängelse så tycker jag det skall vara kännbart, man hamnar ju inte där utan anledning precis. Som det är nu att man får tillgång till spelkonsoler etc känns ju rätt sjukt och klart att det drar upp dygnspriset även om personal lär vara det dyraste. Det otroliga är dock att det kan kosta så pass mycket per dygn att ha någon i ett fängelse.

 

Kanske skulle privata fängelser kunna pressa priserna? Vad tror ni om det? Hade det fungerat? Mycket upphandlas ju, så varför inte fängelser?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...