Hoppa till innehåll

Acne Och Finnar.


Ibanez
 Dela

Rekommendera inlägg

Tjenare, jag har använt 2 krämer mot acne och ansiktsvatten och det har fungerat bra men nu har det blivet värre med finnar i ansiktet och det hjälper inte lika bra längre med dom medel jag har, vilka medel rekommenderar ni?

 

Förlåt om det tas som en onödig tråd men hela ansiktet är ju ömt p.g.a finnar. :lol:

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 42
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Annars brukar Vanlig ACO asolsprit räcka, tror nästan det e bättre t.o.m.

Det kanske funkar bättre, men det är dödens för huden som blir snusktorr. Om huden blir torr så producerar den mer fett när du väl slutar och så får man mer finnar tillslut.
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det bästa är ju att gå till en hudläkare och få riktiga acne-dödare.

De skriver ut samma preparat, men istället för kanske 15%igt som man kan köpa receptfritt kanske du får 20%igt med recept. Känns mest onödigt, men om absolut inget receptfritt alternativ funkar kan man ju försöka. (Finns ett fåtal starkare preparat än så de kan skriva ut, men de är så hemska för huden).

 

Kan man inte gå till en plastikkirurg och fixa dom där jobbiga finnarna med lite laser?

Om du nu vore 19 år som du påstår att du är *hosthost* borde du veta att alla tonåringar har problem med finnar i minst 3-5 år någon gång när de är mellan 12 och 23.

Att gå och använda laser på dem innan man är klar med puberteten är onödigt.

Pilla inte på dem nästa gång.
Vissa gör inget och har enormt stora problem med finnar ändå. -.-
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag har haft kamp mot finnar i ett år nu, men inte lyckats få bort dem, snarare hålla dem på plats bara.

 

Under sommaren brukar praktiskt taget alla försvinna när jag är ute och solar och så. Sen under vintern kommer de tillbaka. Jag har testat det mesta så kan ge lite råd, även fast det är ganska individuellt tror jag. :)

 

Saker man INTE ska göra.

* Klämma (om det är stora gula fula och du känner du måste, tvätta händerna först och dutta sedan sprit på efteråt, men detta hjälper inte heller fullt ut, så UNDVIK)

* Tvätta med handtvål. Gjorde det under några månader förra våren. Resulterade i att min hud blev väldigt uttorkad. Hjälpte tillfälligt mot finnarna, men jag fick extremt röd hy i ansiktet efteråt, vilket fortfarande håller i sig. Har blivit lite bättre, men försvinner nog inte helt förrän jag slipper hålla på med rengöringsgrejs och sånt.

* Sova för lite När jag lanar, är uppe för länge med flickvännen och dylikt får jag fetare och finnigare hy.

* Äta mycket socker Särskilt lösgodis och läsk ger mig nya finnar jag jag konsumerar. Kan vara kemikalierna dock för frukt och även kakor i viss mängd går bra för mig.

 

 

Saker man SKA göra.

* Tvätta med rengöring för akne. Håller huden ren utan att slita lika mycket som vanlig tvål. Gör 2 ggr per dag (morgon och kväll) beroende på behov. Clearasil har bra produkter tycker jag men apoktekets sortiment är också bra. :)

* Använda produkter med benzylperoxid. T.ex. Basiron. Torkar ut utan att slita på huden. Fungerar för de flesta men ger oftast inga dunderresultat. Kan dock förmildra aknen en hel del i många fall.

* Rengöra med olja. Om du tycker du har väldigt fet hud kan du använda den här metoden under någon/några månad(er) för att minska talgkörtelsproduktionen. För mig minskades den en hel del, om än inte helt och hållet, och jag hade kvar mina finnar (fick dock inte lika många nya). Oil Cleansing method

* VARA UTE I SOLEN Det allra bästa botemedlet mot akne (för mig i alla fall). Sol, frisk luft eller allra helst båda torkat ut huden på ett skonsamt sätt.

 

Det mesta handlar ju egentligen om att vara hälsosam bara. Om kroppen mår bra mår huden också bättre. Jag har alldeles nyligen beställt vitamin B5 också, och ska testa hur det fungerar. :)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...